Slagerij Van Dijk |
Snijd de vijgen in elk 8 stukjes.
Doe de suiker, rode port, munt, helft van de vijgenstukjes, het kaneelstokje en de steranijs in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Haal na 5 minuten het kaneelstokje en de steranijs uit de pan. Laat de rest inkoken tot het stroperig is. Voeg dan het citroensap toe en de crème de cassis toe. Pureer de andere helft van de vijgen met een staafmixer en roer door het mengsel heen.
Snijd het brood diagonaal door en toast deze in een droge koekenpan. Snijd de paté in plakken. Serveer het brood met de paté en de chutney.
Tip!
Maak de chutney een dag van tevoren voor een betere smaak.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.