Slagerij Van Dijk |
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zwarte olijven in kleine stukjes en meng met geitenkaas in de mengkom. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak het vel aan beide kanten van de kip met je vinger los, vanuit de nek langs de lengte van de borst tot aan waar de poten beginnen. Neem een lepel en vul elke kant van de kip met de helft van het geitenkaas mengsel. Masseer het mengsel met je handen evenredig overal waar het vel is losgemaakt. Doe dit voorzichtig zodat het vel niet scheurt. Leg het vel terug en wrijf de kip goed in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de kip dan in een ovenschaal.
Plaats de braadslee in de voorverwarmde oven en reken op een uur oventijd per kilo kip. Na de oventijd 10 minuten buiten de oven laten rusten onder aluminiumfolie. Dan direct serveren.
Tip!
Heerlijk met krieltjes en een frisse salade!
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.