Slagerij Van Dijk |
Week de sneetjes brood in koud water. Pel de 2 uien en snipper deze. Knijp het brood goed uit en meng met het gehakt, de ui en 3 eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vorm het mengsel met vochtige handen naar 12 frikandellen. Verwarm de boter en bak de frikandellen hierin aan beide zijden bruin. Haal ze uit de pan en houdt ze warm.
Borstel de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Pel de 200 gram uien en snijdt deze in ringen. Bak de champignons en de uien in de pan. Voeg de slagroom toe en laat dit inkoken. Voeg ook de mosterd toe met zout, peper en suiker naar smaak. Snijd de augurken in dunne repen en roer door de saus. Laat het geheel goed opwarmen.
Serveer de frikandellen en saus direct.
Tip! Lekker met gekruide aardappeltjes en een tomaten-salade.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.