Slagerij Van Dijk |
Laat in een braadpan de olie heet worden en rol hier beide haasjes door. Bak ze bij iets minder felle hitte rondom bruin en voeg tussendoor een lepel boter toe. Als de haasjes bruin zijn, uit de pan nemen en bestrooien met zout en peper. Laat ze rustig afkoelen.
Giet de braadboter in een kopje en laat een nieuw stukje boter in dezelfde pan smelten. Was de champignons, laat ze goed uitlekken en snijd in vieren. Voeg de champignons bij de boter. Druppel hier een beetje citroensap over, roer een aantal keer en laat vervolgens ongeveer 10 minuten sudderen tot ze gaar zijn. Giet het vocht bij de braadboter. Snijd of hak de champignons klein. Doe de leverpastei in een kom, samen met de tijm, fijngesneden peterselie, lavas, boter en de champignons. Roer dit totdat het een gelijkmatig mengsel is. Voeg er naar smaak zout of peper aan toe. Plaats voor ongeveer 15 minuten in de koelkast om steviger te worden.
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek dat groot genoeg is om beide varkenshaasjes in te wikkelen. Strijk het champignonmengsel erover uit. Laat langs de rand over 3 centimeter vrij. Leg de haasjes er op, zodat het dikke gedeelte van het ene haasje tegen het dunne gedeelte van het andere ligt. Sla er aan de uiteinden het deeg omheen. Bestrijk de vrijgelaten randen met eiwit en druk ze op elkaar. De varkenshaasjes moeten rondom in eht deeg verpakt zijn.
Bestrijk het deeg over het gehele oppervlak met de eidooier die even losgeklopt is.
Maak een bakplaat nat en leg de deegrol hierop. Plaats de plaat onderin de voorverwarmde oven (225 graden Celsius). Laat de varkenshaasjes ongeveer een half uur bakken.
Tip: lekker met een frisse salade!
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.