Slagerij Van Dijk |
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Doe ze met het water en de zuurkool in een pan en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje en de kruidnagel toe aan de pan. Kook in circa 20 minuten gaar. Haal de kruidnagels uit de pan. Stamp alles fijn samen met een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout.
Kruid de speklapjes met peper en zout. Bak ze zonder vet krokant. Iedere 5 minuten omdraaien. Serveer met de zuurkoolstamppot.
Tip! Maak van het restje onderstaande zuurkoolkoeken!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Meng de stamppot met het ei en de bloem. Schil de appel in kleine stukjes en meng met de walnoot door de zuurkool.
Verhit de boter in de pan en schep een grote eetlepel van het mengsel in de pan en druk een beetje plat. Draai na circa 3 minuten om. Bak tegelijkertijd de worstjes in een andere pan en serveer samen.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.