Slagerij Van Dijk |
Zet de oven op 200 graden. Vraag de slager een stuk filet met een vetlaag eraan. Beboter een ovenvaste schaal. Wrijf zout en peper in het vlees. Leg het in de schaal en zet deze 45 minuten in de oven. In deze tijd perst u de halve citroen, voegt de bruine suiker erbij en en mespuntje mosterdpoeder. Meng het goed. Meng de boter met 10 gram kaneel. Schil de appels. Haal er met een appelboor het hart uit, maar laat een bodem in de appels zitten. Steek in elke appel een kruidnagel. Vul de holtes met het mengsel van boter en kaneel. Wanneer de 45 minuten braadtijd van het vlees om zijn, snijden we de vetrand kruiselings in met een mes, zodat er een net van ruiten ontstaat.
Smeer het vlees dan in met het mengsel van citroensap, mosterdpoeder en bruine suiker en steek er op de hoekpunten van de ruiten kruidnagels in. Leg het vlees weer in de pan, omring het met de appels, zet weer in de oven en laat het hier nog ongeveer ½ uur. Leg dan het vlees in een voorverwarmde serveerschaal, leg er de appels bij, deglaceer het braadvocht met de bouillon, schraap alle aanbaksels los.
Schenk de saus in een sauspan en serveer.
Bekijk al onze recepten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.